Петко превърнал една от стаите в склад за оцеляване

За първи път след фаталната стрелба на 14 март в петък медиите получиха достъп до къщата на Петко Петков от Лясковец. От два дни майка му Стефанка отново е във владение на имота. Журналистите престъпиха прага на дома им след специално споразумение, което да гарантира правото на личен живот на Стефанка. На място адвокатът й определи докъде да се простират въпросите.

 

При полицейската акция в Лясковец, при която трябваше да бъде изведен от дома му психично болният мъж, Петков уби командоса Емил Шарков и рани други трима. Ръководството за МВР призна акцията за провал.

 

Дупки от куршуми по стените, засъхнала кръв и разруха видяха медиите в дома на убиеца от Лясковец и Стефанка Савова. В жилището е имало немалко заключени врати, част от тях разбити от полицаите. Едно от помещенията прилича на склад с провизии за оцеляване – и след полицейската акция вътре са останали опаковки с лекарства, съдове с вода.

 

Братът на Стефанка призна пред камерата на Нова ТВ, че Петко е бил потаен човек, но посочи, че миналото му е чисто и не е освидетелстван. Бил обаче страхлив човек. По думите му двамата със Стефанка са знаели, че полицаите ще ги атакуват. Нещо повече – знаел целият град.

 

„Не мога да кажа нищо лошо за Стефанка - помагаме си. Нито за Петко - един шамар не е ударил на никого”, сподели Тодор Шаранков.  

 

Повече за трагедията в Лясковец от дома на Петко Петков ще научите от видеото.