Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса

Днес преди обед над почти цялата страна ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне ще се развиват дъждовни облаци с краткотрайни валежи и гръмотевици над Централна и Югоизточна България. Възможни са градушки. Привечер ще превали и прегърми и на места в западните райони. Ще духа слаб северен вятър. 

 

Днес минималните температури са от 13 до 19-20 градуса, а максималните температури ще са от 27 до 33 градуса.

 

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, намаляваща през деня над северното крайбрежие и до незначителна. Повече ще са облаците около и след пладне на юг от Варна, където ще превали и прегърми. Температурата на водата е от 20 до 22 градуса. Вълнението ще е слабо до умерено. 

 

Над планините още преди обед ще се развиват мощни облаци и отначало над централна Стара планина и Родопите, а следобед и привечер и над масивите над Западна България ще превалява и прегърмява. На места валежите ще са интнензивни и придружени от силни гръмотевични бури. На връх Мусала максималната температура ще е около 6 градуса, на връх Рожен - 15. 

 

До края на седмицата ще остане топло. В четвъртък ще бъде предимно слънчево с купести облаци над планините и североизточните райони, но валежи са малко вероятни. И в петък до обед ще е слънчево, но следобед ще се заоблачи и на много места ще превали и прегърми. В събота на фона на слънчево време по-съществени заоблачавания с краткотраен дъжд се очакват над Южна и Източна България. 

 

В неделя над западните и централни райони ще паднат следобедни валежи с гръмотевици, а над източните ще има повече слънце. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg