Семейство Милчеви преживяват кошмарна нощ, хванати във водния капан с двете си деца на 6 и 12 години

Писателят Христо Стоянов създаде собствена инициатива в помощ на бедстващите хора. Той отвори дома си и приюти хора, останали без дом заради наводнението.


Семейство Милчеви преживяват една кошмарна нощ. Хванати във водния капан с двете си деца на 6 и 12 години.


„Водата придойде изведнъж. Не можеше да се реагира за нищо. - Какво направихте, когато дойде вълната? - Аз бях излязъл и се опитвах да запуша под вратата да не влиза в двора, защото трудно се изтича от другата стена и в този момент падна и оградата и се прибрах навътре”, спомня си Валентин Милчев.


„Беше много страшно, защото се чувствахме и двамата безпомощни, виждайки от две страни огромни вълни идващи точно към нашата къща, виждайки как почва да се срутва оградата, идва кола върху къщата ни. Не знаехме в следващият момент какво ще стане, в следващият момент какво ще дойде с тази вълна”, обяснява Татяна Милчева.


Трагедията на хората обаче отваря сърцата на добрите хора. Писателят Христо Стоянов решава да приюти в дома си семейство Милчеви.


„Веднага се разбрахме. Няма да стоят без ток. Качих ги в колата, после се върнах да помагам, утре пак ще се върна да помагам, защото нещо трябва да се прави”, обяснява Христо Стоянов.


И докато пострадали и доброволци се борят с последствията от пороя, управляващите се скараха кой повече е помогнал и кой е по-виновен. Това не остана незабелязано.


„Видях хора, които раздаваха различни команди, от различни места на едни и същи хора, само защото са различни политически сили. Дори това не можа да ги събере. Аз се чудя дали смъртта ще ги събере тия хора”, казва Христо Стоянов.

 

Репортер: Нивелина Няголова