Според арестуваната Атанаска Георгиева, престъплението е извършено от мъж

8-годишната Александра беше убита на 11-ти април в Поморие по изключително жесток начин. За смъртта на детето часове по-късно беше задържана Атанаска Георгиева. 43-годишната жена живеела с майка си на квартира – в мансарда точно над семейството на убитото дете.

 

Два месеца и половина след задържането на Атанаска, съдебно-психиатричната ѝ експертиза все още не е готова. Преди дни тя е променила първоначалните си показания. За тях съобщи сестра ѝ Северина. Тя обаче отказа да застане пред камерата ни с мотива, че това не е в нейна полза. Адвокатът на Атанаска потвърди, че тя е променила показанията си на 27 май, пред прокурор в следствения арест.

 

„В които категорично отрича всякакво свое участие в това свое престъпление. В тези показания тя сочи, че едно лице, което тепърва предстои да бъде идентифицирано, а може и вече да е установено, е извършител на това престъпление. То е докарало трупа, завит в одеяло и т.н.”, казва адвокатът на Атанаска Благой Потеров.

 

Адвокат Потеров заяви, че до момента Атанаска никога не е признавала ,че именно тя е извършител на убийството на Алекс, защото по думите му нямала спомен. В показанията от 27 май задържаната за пръв път говори за мъж-извършител на престъплението.

 

„Тя казва в тези показания, че е била изнасилена и насилвана от този човек. И по тази причина в първоначалните си показания тя не го е посочила, тъй като все още се страхува, както за себе си, така и за живота на децата на сестра си. Провеждат се разследвания и това лице трябва да бъде установено , или лица,защото според новите показания тя не е присъствала и убийството не е станало горе, в тази стая”, допълва Потеров.

 

Атанаска тя не е посочила извършителя да е близък до семейството на убитата Алекс, каквито информации се появиха. Защитника на задържаната съобщи, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза и обясни, че в сряда психолог е бил на среща с Атанаска, за доуточняване на подробности

 

Репортер: Цеца Алексова