Изследователите твърдят, че 10 неща ще променят значително живота ни

Телепортирането - факт до 10 години. Това прогнозират анализатори от "Томсън Ройтерс". Изследователите твърдят, че 10 неща ще променят значително живота ни. Как ще се развият технологиите и науката и как ще се промени планетата ни през 2025 година? Скок в бъдещето направи екип на "Новините на Нова”.

 

Едва ли хората, чели Жул Верн тогава са подозирали, че писанията му ще се превърнат в пророчества. Той предвижда научни постижения, пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети, дори радио и телевизионните новини. 

 

Според учените след 10 години ще бъде овладяна деменцията, болестта на Алцхаймер и други страшни болести. Диабет тип 1 ще бъде премахнат. Лечението на раковите заболявания пък ще е с минимални токсични странични ефекти.

 

Предстои анализирането на ДНК още при раждането. Така ще се знае към какви болести сме предразположени. Тук обаче възникват моралните и етични проблеми - трябва ли да знаем какво ни предстои.

 

Слънчевата енергия ще стане най-разпространената в света. Недостиг на храна и колебания в цените на храните няма да има. Електрическите самолети ще са толкова разпространени, че всички ще се учат да пилотират. Всичко ще е дигитално - от автомобили и домове, които откликват на всяко желание, до уреди, които мислят самостоятелно. 

 

Квантовото телепортиране ще е ежедневие. Макар и хората още да не могат да се телепортират в Космоса, ще се прехвърлят други форми на материята. Колко от тези прогнози ще се изпълнят - предстои да видим само след 10 години.