Кучето нахапало мъж, а собственикът е задържан за 24 часа

Пиян мъж насъска питбула си срещу хора от квартала си в Русе. Предизвикал го съвет как да го разхожда. Насъсканото куче нахапа 34-годишен мъж. Собственикът на кучето е задържан за 24 часа. Това е втори драстичен случай на нахапан от агресивни кучета в Русенско. В края на март възрастна жена беше обезобразена от 2 питбула и по-късно почина.

 

Мъж и жена разхождали на повод питбул в русенския квартал ”Чародейка”. Хора от блока помолили собственика да не разхожда кучето си без намордник. Обяснили му, че се страхуват за живота на децата, играещи пред блока.

 

Собственикът обаче се ядосал, развързал кучето и го насъскал към хората пред блока, разказаха съседи. То нахапало по тялото и ръцете един от тях. Успели да го усмирят и извикали екип от приюта за животни да го прибере.

 

„Питбулът е ударен с тухла в главата, за да бъде усмирен и вързан с лейкопласт през муцуната и вързан буквално като агне. Животно, което посещава за 3-ти път нашия приют, тъй като собственичката му неколкократно е предупреждавана, защото е намирана заспала по пейките, а путбула свободен”, каза ветеринарният лекар д-р Людмил Спасов.

 

По-рано същия ден същият питбул отново бил в схватка. „Между собственичката на питбула и бившата приятелка на сегашния ѝ приятел. И там питбула поваля момичето на земята, без да го хапе”, разказва д-р Спасов.

 

Пострадалият е прегледан, но не е в болница. Ще му трябва обаче ваксина срещу бяс - защото последната ваксинация на питбула е отпреди 4 години.

 

Репортер: Олга Василева