Близнашки смята, че медиините нападки срещу него са нормално явление

„Основната маса министри от служебното правителство са млади хора с добро образование и чудесна експертиза. Те не идват от тези среди, за които се говори. Те са нови и не са изхабени в политиката. Това е страхотен шанс за тях. Преизпълнени са с енергия и амбиция да се докажат. Затова нямам притеснения. Това не са партийни кандидатури”, заяви в ексклузивно интерво пред Нова служебният премиер проф. Георги Близнашки

Още по темата


Медиите ще ме нападат и аз не съм изненадан от това, защото нашето правителство дойде на власт след 1 година протести. Не съм изненадан, че има атаки, по-странно щеше да е, ако ги нямаше”, допълни той.

 

„Не сме обърнали протеста срещу себе си. Полагат се огромни усилия да се разбие онази крехка солидарност, която се появи между различни обществени среди, които участваха в протеста. То беше разнородно движение – бунт на гражданското общество срещу диктатурата на олигархията, а тя няма да се остави да загуби своите позиции толкова лесно. Контактувам много интензивно с хората от протеста. В края на седмицата ще се срещна с Ранобудните студенти, „Протестна мрежа” и еколозите. Сред тях няма „службогонци”, каза Близнашки.