Днес е двубоят на България с Норвегия

Три промени в сравнение със стартовия състав срещу Хърватия се очаква да направи селекционерът на България Любослав Пенев за европейската квалификация с Норвегия. Двубоят е днес от 21.45 часа на стадион „Улеваал” в Осло.

 

Ел Голеадор се е решил на корекциите вследствие на слабия мач на „трикольорите” срещу „шахматистите”, пише Gong.bg. Очаква се в състава да не попаднат Станислав Манолев, Петър Занев и Владимир Гаджев. Вместо тях срещу „викингите” ще започнат Александър Тонев, Веселин Минев и Георги Илиев. Крилото на Селтик и халфът на китайския Шъдзяджуан се включиха през второто полувреме срещу Хърватия и порздвижиха играта на България. На този етап колебанията на Ел Голеадор са кой да води атаката – Илиян Мицански или Андрей Гълъбинов, и кой да пази на вратата на представителния ни тим – Владислав Стоянов или Николай Михайлов.

 

С по-големи шансове да стартира е Владислав Стоянов. Като крайни защитници ще действат близнаците Миневи – Йордан отдясно и Веселин отляво. Двойката централни бранители ще бъде същата като срещу Хърватия – Апостол Попов и Николай Бодуров.

 

По-сериозните промени ще бъдат в халфовата линия. Светослав Дяков запазва мястото си като опорен полузащитник, като негов партньор ще бъде Георги Миланов. Пред тях ще действа Георги Илиев. Отдясно ще атакува Александър Тонев, а отляво капитанът Ивелин Попов. Гълъбинов пък е с предимство за титулярния № 9, предвид по-мощната си физика, отговарящата на тази на съперниците ни довечера.

 

Информация: Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Осло