Случайна жена обещава да изтреби до крак хлебарки и гризачи, но изчезва са парите

 

Зрители на Нова сигнализираха за нова измама, свързана с дезинфекция на жилищен вход. На пръв поглед няма нищо изненадващо за една мошеническа схема- доверчиви хора и човек, който се възползва от наивността им, почти като при телефонните измами. Този път обаче схемата действа в жилищните блокове.

 

Случайна жена обещава да изтреби до крак хлебарки и гризачи. Вместо това обаче оставя касиерката на входа с празен портфейл, а хлебарките продължават да щъкат в домовете на хората.

 

Измамницата дошла в блока с обещанието срещу 35 лева да го пречисти от хлебарки и други вредители. Така касиерката Йорданка Маркова заплаща 20 лева на въпросната жена, а останалата сума след 40 дни, когато би трябвало да се извърши следващото пръскане срещу вредители във входа. Тя самата се усъмнила, че плаща предварително за услуга, която не е извършена.

 

За сравнение офертите за извършване на дейности от този тип варират между 30 и 100 лева. Измамените ще подадат сигнал в полицията с надеждата, крадците да бъдат открити.

 

Ако и вие станете свидетели на нещо нередно - пишете ни в рубриката "Моята новина".