Окръжностите привличат вниманието на мъркащите домашни любимци

 

 

Котка в кръг - това е най-новият експеримент, който подлуди хиляди стопани на котки. Стотици клипчета в интернет показват как окръжностите привличат вниманието на мъркащите домашни любимци. 

 

Двугодишната британска котка Лиза само преди месец  е родила четири котенца, които са кръстени на героите от детското филмче „Аристокотките” - Тулуз, Мари, Берлиоз и Дюшес. Техният горд собственик е Ивон Янкова. Стотици стопани на котки като Ивон изпробват реакциите на домашните си любимци. Експериментът показва как след направата на кръг с подръчни материали котките влизат в центъра му. Това се случи и с Лиза.

 

„Може и да е случайност. Ако повече хора пробват, ще разберем дали е истина, или случайно котките влизат в един кръг”, заяви Ивон.  

 

Според специалистите по котешко поведение всичко се обяснява с любопитството на котката.

 

Пробваме и с друга котка. Тя също е на две години. Казва се Алиса. Нарушихме следобедната й дрямка, за да видим, че и тя влиза в кръга. Независимо от какво е направен той - тебешир, тиксо, колан или нещо друго, повечето котки влизат в  него. Оказва се, че и квадрати привличат мъркащите създания. В крайна сметка ясен и точен отговор на мистериозното привличане между котките и кръговете няма.