Това стана ясно от обясненията на премиера Бойко Борисов пред депутатите

 

Не се знае какво пише в договора на България за „Южен поток”. Това стана ясно от обясненията на премиера Бойко Борисов по темата пред депутатите. 

 

Борисов поиска единна позиция от депутатите по темата „Южен поток”, с която да отиде в Брюксел. 

 

Премиерът обясни, че в момента не е в състояние да каже дали решението на Владимир Путин да спре проекта е добро или лошо за България, тъй като договореностите по проекта са били тайна за всички министър-председатели и правителства досега. 

 

До исканата обща парламентарна позиция не се стигна, тъй като управляващото мнозинство отхвърли предложения проект за декларация в подкрепа на проекта.

 

Опозицията заподозря Борисов в лицемерие, че хем търсел консенсус, хем искал да го използва за алиби, за да зачеркне официално проекта при посещението си в Брюксел. 

 

„За всички е ясно, че руски газ ще ни доставят турци и гърци. Това нещо е недопустимо”, заяви лидерът на БСП Михаил Миков. 

 

„Ще купуваме руски газ с турска надценка. Това е война на много високо равнище”, допълни Волен Сидеров. 

 

„Г-н премиер, трябва да направите всичко възможно да защитим интереса на България и ЕК, на България пред Русия, за да може при всички спазвания на изискванията, които са необходими, този проект да бъде осъществен”, заяви Рамадан Аталай от ДПС.

 

Един вреден за България енергиен проект може да бъде прекратен. Все още не сме сигурни дали това ще стане. Дай Боже да стане”, заяви от парламентарната трибуна Валери Симеонов от ПФ.