Повод за това се оказаха проблемите със случайното разпределение на делата

15 съдии от Софийския градски съд поискаха оставките на председателя на съда Владимира Янева и две от заместничките й - Богдана Желявска и Петя Крънчева. 

Още по темата

 

Провод за това станаха последните скандали около градския съд за системата за случайно разпределение на делата и казуса с процедурата за обявяване в несъстоятелност на френска фирма за алкохолни напитки. В писмото на съдиите до ВСС се посочва "Апелираме ръководството на съда да се оттегли, защото нямаме доверие в действията му и сме обезпокоени, че авторитетът на Софийски градски съд, в който работим, ще се срине непоправимо".

 

В отговор на тяхното писмо, председателят на СГС и четиримата й заместници излязоха със свое писмо до ВСС. Те твърдят, че абдикирането на ръководството на съда в този момент ще доведе до хаос в цялата съдебна система.

 

„Ръководството на СГС заявява, че винаги е изпълнявало работата си по организационната дейност на съда добросъвестно и спазвайки стриктно закона”, твърдят Владимира Янева и нейният екип. Те напомнят, че през януари се очаква Инспекторът към ВСС да излезе с констатации относно цялостната работа на съда.