За позицията "човешка мишена" във Великобритания са кандидаствали над 10 000 души от цял свят

Най-големият оператор на пейнтбол парк във Великобритания спря да търси кандидати за позицията "човешка мишена", след като получи над 10 000 заявления за вакантното място, изискващо "относително висок праг на болка", пише БТА.

 

UKPaintball обяви, че хора от целия свят са проявили желание да се подложат на удари с топки боя, за да проверят колко боли. Играч на ръгби, бивш войник, асистент на фокусник и любител на оръжията са сред заявилите, че притежават качествата да бъдат човешка мишена.

 

По същество работата ще включва обстрелване на човека с всяка нова партида куршуми с боя, за да се гарантира, че са направени всички проверки за здравето и безопасността на клиентите, гласи обявата за работа. Компанията предупреждава, че при изпълнение на задачата има малък риск от болка, дискомфорт и синини.

 

Пейнтболът (англ. paint - боя и ball - топка) е спортна игра, в която целта е противниците да бъдат "елиминирани" с помощта на специално оръжие, наречено маркер и стрелящо с топчета боя. Участниците носят специално облекло, на което се отпечатват боите от попаденията с топчетата.