Гюнай Хюсмен успя да влезе в парламента с преференциален вот

 

Награда за лоялни избиратели- депутат разигра на томбола джип. Изключеният от ДПС Гюнай Хюсмен връчи джипа на чистачка от Исперих три месеца след изборите.

 

Хюсмен отиде в парламента благодарение на преференциалния вот. Беше избран с номер 8 в бюлетината, но отказа да се прости с депутатския си стол, за да седне в него човек от първите места в листата. Затова от ДПС го изключиха от парламентарната си група. Днес независимият избраник изпълни обещанието си- да даде награда за хората, положили големи усилия за добрия резултат на изборите. 

 

Аз не виждам никаква ирония, защото изключването от ПГ на ДПС няма нищо общо с това, което съм обещал, обещанието е нещо свещено, и аз смятам, че ако някой наистина се чувства политик, трябва да си изпълнява обещанията”, заяви Хюсмен.

 

А печеливша в случая се оказа чистачката от кметството в Исперих-  Ниргюл Мустафа. Тя спечели джип, разигран на томбола в присъствието на нотариус. 

 

С надежда за голямата награда бяха 150 души, чиито имена бяха в урната.  Ниргюл отписала късмета си отрано и дори не присъствала в залата.  А късметлийката дори няма книжка. Затова сега колата ще карат мъжът й и двете им деца. 

 

Репортер: Любомир Илиев