Татяна Стоянова бе разстреляна показно с 6 куршума

 

Жестоко убийство потресе Южна България. Съветничка на кмета в Пазарджик беше разстреляна показно с 6 куршума. Версиите за убийството варират от лични мотиви до корупционна схема.

 

Полицията в Пазарджик работи по всички версии за показния разстрел на началника на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова. Снощи в 18.30 часа Стоянова бе убита със 6 куршума, два от които от упор в главата. В този час тя е прибирала джипа си в гаража под модерната кооперация, в която е живеела от преди година.

 

Повече от 10 години Татяна Стоянова е била в най-близкото обкръжение на кмета на Пазарджик Тодор Попов. От 2007-ма година тя е била неговата „дясна ръка” и го е съветвала по всички важни въпроси, включително и по сделките на общината за милиони левове. Кметът Тодор Попов не вярва това да е мотив покушението.

 

Още по темата

Татяна Стоянова е човекът, който ръководеше изборните щабове по време на кампанията за местни избори и координираше всички дейности в местната общинска администрация. Запознати твърдят, че това не е обикновен служител на общината, а е с изключителна важност за кмета и всички администратори.

 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е и председател на Националното сдружение на общините в България. Той спечели последният кметски мандат още на първи тур с впечатляващ процент, като в кампанията основна роля изигра Татяна Стоянова.

 

Тодор Попов не коментира версията ,че показното убийство на неговата служителка е акт за сплашване на самия него.

 

Родителите на Татяна Стоянова твърдят, че дъщеря им не е получавала заплахи. Хора от квартала забелязали, че от известно време тя е демонстрирала висок стандарт на живот, завидно финансово състояние и просперитет.

 

През целия ден полицейското присъствие в района на убийството е засилено. Мястото на гаража е отцепено с полицейска лента. Иззети са записите от трите охранителни камери в района. Разпитани са нейни близки, служители на общината и хора, които са я познавали. По данни на Прокуратурата, свидетели на покушението няма.

 Хора, които са работили с убитата коментираха, че убийството е потресаващо за Пазарджик и очакват разследващите бързо да „разплетат” случая.

 

Депутатът от БСП Димитър Димитров призова лично министърът на вътрешните работи да се заеме с убийството на Стоянова.

 

Тази вечер, в 18.30 часа, в часа на убийството на Татяна Стоянова, журналистите от Пазарджик се събраха на мълчаливо бдение, за да кажат „Не на насилието”.