Най-вероятната причина е неизправност в новата апаратура на "Пирогов"

 

9-месечно дете получи тежко изгаряне след операция. За това сигнализира зрител на Нова телевизия. Момченцето е прието по спешност в столична болница, операцията е успешна, но оказва се след нея детето има сериозно изгаряне.

 

Само преди около месец детското отделение в "Пирогов” беше обновено и лекарите получиха нова апаратура. Най-вероятната причина за изгарянето на 9-месечния Никола е именно неизправност в новата апаратура. От болницата обаче не дадоха повече информация, тъй като по случая е разпоредена проверка.

 

Преди близо три седмици Никола е приет по спешност в „Пирогов”. Опериран е успешно. Ден по-късно майка му разбира, че детето има леко изгаряне. Когато ги приемат в Клиниката по изгаряния обаче, се оказва, че съвсем не е леко. Въпреки дълбоките изгаряния, няма да се наложи пластична операция, а само по-продължително лечение. 

 

Обяснението на болницата е, че проблемът е технически. Оказа се обаче, че преди намесата на Нова телевизия ръководството на „Пирогов” не е било информирано за случая с Никола. 20 дни след чревната операция, детето почти се е възстановило от нея. Остава да бъдат излекувани и изгарянията

 

Майката на момченцето не обвинява хирурзите, спасили детето й и не търси обезщетение. Ще продължи обаче да търси причината Никола да бъде така жестоко изгорен.

 

Ръководството на "Пирогов” поднесе извиненията си на семейството на 9-месечното бебе. Следващата седмица ще излязат и резултатите от проверката по случая.