Днес в "ДикOFF" Миролюба Бенатова представя "Да избегнеш бесилото!"

 

130 килограма хероин бяха открити в камион, управляван от българския шофьор Живко Русев при втория му курс до Иран. Той отрича да е знаел за наличието на наркотиците.

 

Според експерти това, което той говори, е стандартната защитна версия на шофьор на камион, ползващ се за трафик на наркотици. „Живко твърди, че не знае как се е появил хероина и това продължава да твърди вече шест години, които той излежа в ирански затвор. Най-голямата опасност в неговия случай беше, че можеше да бъде осъден на смърт. За 100 грама можеш да бъде обесен”, разказа в „Събуди се” Миролюба Бенатова, която успя да се срещне с него в България и да запише неговата история.

 

В края на август миналата година българинът успя да се върне обратно в страната. „Първоначално той получи от градския съд го осъди на шест години, което означаваше, че той трябва веднага да си тръгне, защото вече ги е излежал в иранския затвор, но след това по-горна инстанция го осъди на 15 години затвор”, припомни Миролюба Бенатова.

 

Аз живеех с мисълта, че ще се прибера в България. Докато бях в Иран баща ми почина, майка ми почина, роди ми се внуче. Смятам, че нямам късмет в този живот”, сподели той.

 

Целият разказ на Живко Русев пред Миролюба Бенатова гледайте днес в предаването „ДикOFF”. 

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.