Той коментира и предстоящото учредяване на Асоциация на треньорите по футбол

"В един разговор Димитър Димитров-Херо каза, че българският треньор е по-добре подготвен отпреди 20 години. Това е така, но фактите са обратни - резултати няма. Наши играчи преди години играха в Барса, Юнайтед, а сега като пратим някоя резерва в Спортинг се радваме така, все едно сме го пратили на Луната", заяви Велислав Вуцов.

 

Той вероятно визира Симеон Славчев, който до скоро бе играч на Спортинг Лисабон, но така и не успя да се наложи в състава на "лъвовете", а в крайна сметка премина в английския Болтън, пише БГНЕС.

 

Бившият наставник на Ботев Пловдив и Славия коментира и предстоящото официално учредяване на Асоциация на треньорите по футбол в България.

 

 

"Ако някой от нас каже една дума, утре БФС ще го глоби. Ако някой ръководител реши, може да даде две страници интервю и да каже каквото си иска. Решили сме да има едно ядро от доайени начело с Вальо Михов. В него ще влязат Димитър Пенев, Наско Сираков, Иван Вуцов. Идеята е да си кажем всичко и да следваме посоките”, обясни Вуцов. 

 

„Една от най-важните точки, която ще разгледаме, е, че искаме да направим голяма организация за младите треньори, които искат да се развиват. Колкото и да се образовани нашите треньори, по-добре да гледат какво се случва в ЦСКА и Левски, отколкото в Манчестър Юнайтед. Всички водещи треньори трябва да отворят вратите си за по-неопитните. Аз лично пожелавам успех на нашата организация", заяви Вили Вуцов.

 

"Идеята ни е да се сложат правила. Локомотив Пловдив да не ми се обиждат, но 13 мача са без лицензиран треньор. Не искаме да учим президентите как да си управляват клубовете. Навсякъде на световно ниво има две структури - президент и треньор. При нас не е така. Идеята ни е да се обединим и без конфронтации да решим проблемите. Имаме представа как работят асоциациите в другите страни. Борба с БФС или Изпълкома няма да има. Ако всичко в българския футбол беше наред, то ние нямаше да се създаваме", обясни Вили Вуцов.