Отличник е министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, твърди "Сова Харис"

Шест са членовете на кабинета с положителен рейтинг. Министър-председателят Бойко Борисов е сред тези шест, сочи проучване на „Сова Харис” по поръчка на вестник "Преса”. Отличник в кабинета безспорно е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя е навсякъде, където се откриват нови обекти или има природни бедствия и аварии. 

 

Втори според оценката на избирателите е здравният министър Петър Москов. Реформаторът наложи директен език и конфронтация с проблемите в може би най-тежкия след съдебната сфера сектор, какъвто е здравеопазването, посочва агенцията. Групата на успешните министри се допълва от социалния министър Ивайло Калфин и Томислав Дончев, който отговаря за европейските фондове. Сред тях гражданите поставят и Румяна Бъчварова, която освен за коалиционната политика, отскоро пое и тежкия ресор на МВР. В тази група е и министърът на културата Вежди Рашидов

 

Оценката на избирателите формира и група, която може да бъде наречена "златната среда". В нея се включват както Меглена Кунева, министрите Ивайло Московски и Владислав Горанов, така и някои от новите имена като министъра на спорта Красен Кралев, външния министър Даниел Митов, на туризма Николина Ангелкова, на икономиката Божидар Лукарски, на земеделието и храните Десислава Танева и на отбраната Николай Ненчев. 

 

Групата с най-ниско ниво на удовлетворителни оценки съдържа най-вече министри от секторите, в които се налагат неотложни реформи. Това са министърът на правосъдието Христо Иванов, на околната среда и водите Ивелина Василева, на енергетиката Теменужка Петкова и на образованието Тодор Танев.