Почитателите ще могат да се изправят лице в лице с култовите герои и злодеи

Искате да размахвате светлинен меч заедно с Анакин Скайуокър на покритата с лава повърхност на планетата Мустафар? Или да разпускате с Хан Соло, преди да се качите на кораба му "Хилядолетния сокол" в компанията на косматия втори пилот Чубака? Почитателите ще могат да се изправят лице в лице с култови герои и злодеи от света на "Междузвездни войни" благодарение на ново интерактивно шоу в лондонския музей на Мадам Тюсо, пресъздаващо сцени от един от най-популярните филмови франчайзи на всички времена, предаде БТА.


 
Зад интерактивното преживяване стои екип от 180 скулптори, фризьори, стилисти, дизайнери на продукция и производители на реквизит. Специалистите са посветили над една година на пресъздаването на 11 прочути сцени от "Междузвездни войни", сред които и знаковата, в която Дарт Вейдър разкрива на Люк Скайуокър, че е негов баща. 

 

Шоуто, включващо звук на светлинен меч и космически визуални ефекти, е организирано преди дългоочакваното излизане на екран на седмия епизод от поредицата "Междузвездни войни" на 18 декември тази година. 

 

От музея на восъчните фигури казват, че са работили в тясно сътрудничество с компания "Уолт Дисни" и с продуцентите от "Лукасфилм", за да пресъздадат Вселената на "Междузвездни войни". 

 

"Искахме да предложим на феновете нещо, което не е правено досега", казва Бен Суит от лондонския музей на Мадам Тюсо. 

 

Суит допълва, че изработката на восъчна фигура обикновено отнема четири месеца. За по-големи скулптури, като например тази на един от най-могъщите галактически гангстери Джаба Хътянина, е било необходимо повече време.

 

Восъчният Джаба е най-големият експонат в шоуто с дължина 2,9 метра, височина 1,5 метра и тегло 222 килограма. Най-малката фигура, висока едва 41 сантиметра, е на придворния му шут Лакомата троха. 

 

Изработването на фигурата на косматото ууки Чубака, за която работещите върху нея десет стилисти са използвали козина от истински як, е отнело близо 1000 часа. 

 

Цената на восъчните герои от "Междузвездни войни" е около 2,5 милиона лири (3,91 милиона долара). Интерактивното шоу се открива официално на 16 май.