Обсъждането на проектите трябва да приключи до 20 юни

Още по темата

До 30 юни прокуратурата ще се произнесе за промените в Конституцията. След решение на 
Висшия съдебен съвет от 28.05.2015 г. и по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, в прокуратурите и следствените отдели се организира обсъждане на законопроекта за изменение на Конституцията, както и на законопроектите за изменение на Закона за съдебната власт.

 

Предмет на обсъждане ще бъдат двата законопроекта, внесени в Народното събрание, както и проектът, представен от политическото ръководство на Министерство на правосъдието. По апелативните райони (София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Военноапелативна и Апелативна специализирана прокуратури) ще бъдат проведени събрания и анкети. Отделни обсъждания ще бъдат организирани за прокурорите от върховните прокуратури и за следователите от Национална следствена служба.

 

Обсъждането на проектите трябва да приключи до 20.06.2015 г. След обобщаване на предложенията и становищата на прокурорите и следователите, до 30.06.2015 г. ще бъде формирана и общата позиция на прокуратурата. Позицията ще бъде изпратена на Висшия съдебен съвет.