Инцидентът е станал във Фестивалния и конгресен център

 

Отново нагла кражба във Варна. Хористи от България и чужбина са били обрани докато са на сцената във Фестивалния и конгресен център.


Концертът на сборната формация от хористи започнал вчера в 19 часа. Оставили личните си вещи както всеки път, когато са във Фестивалния център в коридора зад сцената. След края на концерта разбират, че са обрани.


„Портфейли, айфони, изтеглени пари от карти, паспорти на американски хористки. Казаха ми, че американките плачели навънка, защото паспортите им ги нямало”, обясни хористката Мария Громова.


Освен парите и личните документи на тази хористка е задигнат и телефона. Тя засича местонахождението на апарата, чрез вградения GPS в телефона.


„Имахме информация, че телефона се движи в някаква посока и разследващият от Първо районно каза: „Дайте ми точния адрес и дъщеря ми им го даде - блок и вход”, разказа хористката Клара Чонгорова.


Информацията обаче не била веднага проверена от полицията.


„Казаха, че не могат посред нощ да ходят по входовете и по етажите”, добави Чонгорова.


Във Фестивалния конгрес има само видеонаблюдение. От записа на охранителната камера се вижда, че крадлата е действала точно 6 минути зад сцената.


„Много хитро минава из отзад, където няма абсолютни никой. Ние я виждаме вече, когато тя влиза и когато тя излиза с пълната чанта и с очила вече на очите си и едно по-малко момче, което я пази в коридора. Това виждаме, но не виждаме тя да бърка и никой няма очевидец”, разказа Мария Четова от видеонаблюдението на Фестивалния комплекс.


Проблемите за певците ще се решават с дни, защото им предстои турне в Гърция, а нямат лични документи. От полицията обясниха, че има само три подадени жалби и няма подадено оплакване за откраднати документи на чуждестранни граждани.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Нивелина Няголова