Проверките продължават

Допуснати са множество нарушения при извършване на регистрации по настоящ адрес в областите Видин, Монтана, Бургас, Шумен и Кюстендил, съобщиха от прокуратурата. Основните нарушения са свързани с броя на хората, които могат да бъдат регистрирани на един и същ адрес със съгласието на собственика. 

Още по темата

 

Проверката на Окръжната прокуратура Видин е установила фрапиращи нарушения. На един адрес в с. Киреево са регистрирани 45 лица, а на друг адрес в същото село са регистрирани – 21 лица. По предложение на Районната прокуратура във Видин кметът на община Макреш е издал 66 заповеди за заличаване на незаконни адресни регистрации  в с. Киреево. На кметския наместник на с. Киреево са съставени два акта за установяване на административно нарушение по Закона за гражданската регистрация.

 

В с. Бело Поле са извършени регистрации по настоящ адрес на 33 лица, без знанието собствениците на имотите. Установен е случай на адресни регистрации на петима души в жилище, което в момента е разрушено и абсолютно необитаемо. 

 

На един адрес в гр. Грамада са регистрирани 10 лица в къща, от която са налице само основите, а жилищна постройка липсва. В адрес в с. Тошевци са установени незаконно регистрирани 25 лица на едни адрес, на друг адрес са извършени незаконни регистрации на 23 лица. Ще бъдат заличени незаконните регистрации на 206 души, а за установените нарушения са съставени 10 акта на виновните длъжностни лица.

 

Проверката на Окръжната прокуратура в Монтана също е установила допуснати нарушения. В много голям брой от случаите лицата, регистрирани по настоящ адрес, не живеят на тези адреси. На адрес във Вършец е извършена регистрация по настоящ адрес на 10 лица в жилище, което няма прозорци и се руши. Изготвени са предложения на прокуратурата за заличаване на 37 незаконни регистрации. Съставени са два акта за установяване на административни нарушения. Три проверки са започнали заради данни за извършени документи престъпления.

 

Проверката на Окръжната прокуратура в Бургас е установила нарушения в Община Средец. Извършени са регистрирани по настоящ адрес на 166 души, без да са приложени необходимите документи. В с. Дюлево има извършени регистрации на 47 лица, а при проверката е установено, че в действителност на адресите живеят само четирима души.

 

Нарушения са констатирани и в Кюстендилска и Шуменска област. Проверките продължават.

 

Преди броени дни стана ясно, че 80 000 българи са сменили адреса си за местните избори: