Новият номер 1 в света вече е Аржентина

Националният отбор на България по футбол се смъква с 6 места надолу в ежемесечната ранглиста на ФИФА и вече заема незавидната 68-ма позиция.

 

През юни възпитаниците на Ивайло Петев загубиха от Турция в контролна среща с 0:4 и победиха Малта в евроквалификация с 1:0, като в следствие на тези два резултата, отборът ни е загубил цели 48 точки от своя актив и вече е на 68-мо място с 489 точки. Една позиция пред "лъвовете" е тимът на Норвегия, който е основният ни съперник за третото място в квалификационната ни група, уточнява БГНЕС.

 

Размествания има и на върха на ранглистата, като новият номер 1 в света вече е Аржентина. Лионел Меси и компания стигнаха до финала на Копа Америка, но не това е основната причина да се изкачат с две места и да застанат на върха. Световните шампион от Германия са загубили цели 364 точки от актива си и се смъкват до второ място, като Белгия също отстъпва с една позиция и вече е номер 3. С най-голям прогрес сред водещите нации е отборът на Уелс, който прави скок с 12 места и за първи път в историята си попада в топ 10 (10-то място). Извън първата 10-ка пък вече са Испания (12) и Франция (22, спад с 13 позиции).