Предстои и налагане на глоба в размер на 10 000 лева

 

Свободен плаж след скандал и серия от репортажи. От тази сутрин, за да стигнеш до брега в Силистар, община Царево не е нужно да плащаш, няма ги и табелите „ частен имот“.  От Община Царево обещаха да възстановят табелите указващи свободното преминаване на автомобили. Предстои и налагане на глоба в размер на 10 000 лева заради това, че фирмата „Зона X”е ограничила достъпа до плажа. 

Още по темата

 

Съгласно подписания от фирмата договор, тя е трябвало да обособи пътеки за лесно и удобно преминаване на хора и автомобили.

 

Подготвена е и ще бъде връчена принудителна административна мярка – „заповед за спиране на дейността", която ще бъде връчена на „ Зона Х“ и предписание до община Царево, тъй като пътищата по които се осъществява достъп до плаж Силистар са общинска собственост”, съобщи пред Нова Детелина Иванова от РИОСВ – Бургас.

 

В неделя край Силистар се стигна и до бой заради достъпа до плажа. Туристи бяха дърпани и блъскани на входа към плажа, защото отказаха да платят по 10 лева, за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен.

 

Веднага след излъчването на репортажа на Нова и  Националната агенция за приходите се самосезира. „Ни контролираме оборотите, събираемостта на данъците, на осигуровките, но ние не можем да отворим достъпа до плажната зона”, уточни Христо Узунов от НАП –Бургас. Концесионерът пък вече е изпратил жалби до кмета на Царево и до районна прокуратура, както и до РИОСВ-Бургас.

 

Репортер: Цеца Алексова​

 

Припомнете си и какво се случи вчера: