Той след срещата си с министър-председателя на федералната провинция Бавария

 

„В момента и европейските, и българските работи са едни и същи. Като се започва от бежанците, от големите инфраструктурни проекти, като се погледнат събитията в Гърция, за това, което правим, за инвестициите, които очакваме и които ще са факт. Все теми, които са много важни за нас”.

 

Това заяви в Бавария премиерът Бойко Борисов след срещата си с министър-председателя на федералната провинция Бавария Хорст Зеехофер, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

„В Бавария са ни истински приятели и трябва да се възползваме от този мотор на Германия, каквато е Бавария и с тези приятелства, които имаме да ги въплътим в по-добро бъдеще за българския народ”, добави Борисов.

 

Запитан дали баварците са поискали реформи срещу нови инвестиции, Борисов отговори: "Естествено учудват се защо не се приема реформата в съдебната система, много бързи идват новините тук. Но аз се надявам, че с моите партньори от РБ и от опозицията, с които тези дни говорихме, понеже имаме редкия шанс премиерът на Бавария да ни слуша, да им кажа, че първи и единствен въпрос е и Шенген, и докладът, и бъдещето минава през приемането на тези конституционни промени. След това може да се сърдим само на ината си, аз не се слагам в това число, защото положих всички усилия тези дни да убедя всички колко е важно".