На мероприятието са изядени над 3500 кг дини

Близо 20 000 души посетиха Фестивала на динята във Варна, информират организаторите на събитието, цитирани от радио „Фокус” – Варна. Фестивалът беше открит на 1 август в Детски кът – Варна на Морската градина. За деветте фестивални дни са преминали над 20 000 души.

 

Над 500 деца и техните родители се включиха в работилниците по изработка на фенери от диня и карвинг. Повече от 2000 души участваха в надяжданията и игрите с диня.

 

По време на фестивала са изядени над 3500 кг дини, като още много бяха раздадени за направата на фенери и експонати в изложбата. Най-доволни от угощението обаче останаха животните от зоопарка.

 

Всеки ден остатъците от работилниците са били извозвани до зоологическата градина, като най-доволни са били мечката и маймуните, за които дините са голямо лакомство. Този понеделник в 19:00 ч. ще бъде закрит Фестивалът на динята в Морската градина. Тогава ще бъде връчен и призът за най-добър фенер от диня. Гласуването се провежда в интернет, а до финала са достигнали осем участници.