Наскоро четири кутрета са били изхвърлени край „Цариградско шосе”

 

Още по темата

Продължава изхвърлянето на кучета в кашони по улиците на София, каза Петър Киров, директорът на ОП "Екоравновесие", цитиран от БГНЕС.

 

Той разказа, че наскоро четири кученца били изхвърлени в кашон край „Цариградско шосе”, но въпреки опита и на служителите на "Екоравновесие", и на природозащитници, две от кученцата били прегазени от автомобил.

 

Петър Киров даде още един пример – за мъж от Нови хан, който казал, че кучето му е родило седем кученца и ако не отидат да ги вземат, ще дойде да ги изхвърли в София. „Нови хан е извън Столичната община и автомобилите на "Екоравновесие" нямат правото да напускат общината”, уточни Киров.

 

До месец фондация "Четири лапи" официално ще обяви резултатите от преброяването на бездомните кучета, което тече в момента.

 

През 2013 г. беше обявено, че те са 6635. През месец юли "Екоравновесие" е заловило 302 кучета, което е приблизително колкото всеки друг месец. От тях 125 са върнати по места, кастрирани са 235 кучета, а са осиновени 51. През миналата година са осиновени над 400 кучета, а до този момент от началото на годината те са 325. В приюта в "Сеславци" в момента са настанени 195 кучета, а в приюта в Горни Богров са настанени 1255 кучета. В клиниката във "Връбница" има 17. По кампанията за дворни кучета са кастрирани 32, а от началото на кампанията са 161 кучета.