Пресявката на младите таланти бе ръководена лично от спортния директор на клуба

Първите последствия от факта, че ЦСКА е вече във В група бяха сериозно усетени от специалистите в детско-юношеската школа, пише вестник „24 часа“.


Във вторник сутринта бяха уволнени четирима треньори. Това са Христо Марашлиев, Иван Атанасов, Роман Костадинов, както и кондиционният специалист Георги Иванов.

 

Новият собственик на “червените” Гриша Ганчев е разпоредил половината деца и юноши да бъдат махнати и школата да действа по подобие на тази на "Литекс" - с три до пет отбора и без подрастващи групи. Идеята на Ганчев е да се наблегне на качеството, а не на количеството, а притеснени родители изразиха мнение, че това не е най-удачния вариант за един от грандовете на българския футбол.

 

От друга страна, докато клубът е в аматьорската група няма нужда от много детско-юношески тимове, защото просто не участват в републиканските първенства на подрастващите.

 

Пресявката на младите таланти с червени фланелки бе ръководена лично от спортния директор на ЦСКА Пламен Марков. Бившият национален селекционер е настоял лично да се запознае с качествата на децата и юношите, като за целта във вторник привечер бяха организирани двустранни мачове на помощните игрища на стадион “Българска армия”.