Патрик Първев поиска промяна на мярката му за неотклонение

 

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Патрик Първев, един от задържаните за побоя над 3-годишния Христо в столичния кв. "Зона Б-19".


В края на юли Софийският апелативен съд остави в ареста и двамата 18-годишни младежи, обвинение в опит за убийство на детето - Александър Донов и Патрик Първев. 

Още по темата


За щастие, малкият Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли. В същия ден Градският съд реши Александър и Патрик да останат зад решетките.


По време на заседанието съдът се позова на доказателства, сред които и свидетелски показания. Тогава стана ясно, че една от свидетелките чула разговор между двамата побойници, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишния Христо в шкаф.


Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни травми по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7-10 дни преди Христо да влезе в болница.


Сега Патрик твърди, че не е удрял детето. Побоят бил нанесен от Александър, който заплашвал Патрик, за да не се обади в полицията.

 

Побоят над детето е нанесен в жилище в кв. "Зона Б-19" в София, където Александър и Патрик са гледали детето. Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли. Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага.

 

Видео: БГНЕС