Водеща на церемонията беше скандалната британска певица Майли Сайръс

 

Много блясък имаше на шоуто за видео музикалните награди на MTV в Лос Анджелис. Големият победител, с четири отличия, е американската изпълнителка Тейлър Суифт.

 

Тя получи най-голямата награда за видео на годината за "Bad Blood”. Клипът представлява истински женски екшън с участието на звезди като Селена Гомес, Джесика Алба, Ели Голдинг, Синди Крауфорд и още много други. Приемайки наградата, Тейлър Суифт деликатно не спомена нищо за истинския смисъл на сюжета му. Злите езици твърдят, че той е предизвикан от враждата ѝ с нейната колежка Кейти Пери.

 

„Знам, че много се говори за това видео и смисъла на този клип. Аз съм щастлива, че през 2015 живеем в свят, където момчетата могат да играят роли на принцеси, а момичетата да бъдат войници”, каза Тейлър Суифт.

 

Тя спечели общо четири отличия, сред които за най-добро поп видео и най-добро изпълнение на жена, за клипа “Вlank Space”.

 

Наградата за музикално видео, изпълнено от мъж, отиде при Марк Ронсън за “Uptown Funk” с участието на Бруно Марс.

 

Ники Минаж получи наградата за най-добро хип-хоп за „Анаконда”.

 

Водеща на церемонията в Лос Анджелис беше скандалната британска певица Майли Сайръс, която смени на няколко пъти оскъдното си облекло. Сред запомнящите се моменти на церемонията в Лос Анджелис беше изявлението на рапъра Кание Уест, че през 2020 г. ще се кандидатира за президент на САЩ.