Разписани пълномощни са изпратени в полицията

 

Подписите на лидерите на Реформаторския блок са били фалшифицирани. Това са открили от администрацията на община Родопи по време на консултации за съставяне на общинската избирателна комисия. 

 

Разписаните пълномощни са изпратени в полицията, където е доказано, че подписите не са истински. Със случая се зае и прокуратурата.

 

Фалшивите подписи първа забелязва заместник-кметът на община Родопи Таня Бочукова. 

 

 „Разгледахме пълномощните и ни направи впечатление, че на пълномощните на Реформаторския блок, подписите на всяко едно от пълномощните са подписани по различен начин”, заяви Таня Бочукова.

 

Направената съдебно-почеркова експертиза в пловдивската полиция доказала, че подписите са фалшиви. Най-голяма разлика с просто око се забелязва при подписите на Радан Кънев и Корман Исмаилов. Един от съпредседателите на Реформаторския блок Божидар Лукарски твърди, че неговия автограф е истински.

 

Доколкото знам тя ни е дала на прокурор. Аз мисля да я дам на прокурор съответната госпожа за набеждаване в престъпление”, заяви Божидар Лукарски. 

 

„В никакъв случай не мисля, че изброените по-горе лица са знаели за действията, които са били предприемани”, заяви Бочукова. 


 
От община Родопи предполагат, че подписите са били подправени, за да се вкарат точно определени хора в състава на общинската избирателна комисия, които после ще отговарят за изборния процес.  

 

От Районната прокуратура в Пловдив съобщиха за Нова, че са започнали проверка на постъпилия сигнал.