Учителите в Пловдив давали указания на родителите, пише вестник „Монитор”

 

Пловдивски училища забраниха дълбоките деколтета, пише вестник „Монитор”. Това е само едно от указанията, които давали учители на започналите по школата родителски срещи.

 

За външния вид на младите дами и господа в класните стаи имало изключително точни изисквания, които, ако не бъдели спазени, учениците не се допускали до територията на учебното заведение. Така само преди ден момче от 7-ми клас било върнато от портиера на едно от елитните основни училища в Пловдив само заради това, че детето било облечено в сив, а не тъмносин дънков панталон. Изискването на школското ръководство било панталоните за момчетата и момичетата да бъдат изчистени и на цвят тъмносини или черни.

 

Наред с това отгоре децата трябвало да носят още два елемента от училищната униформа, като например тениска в розов цвят за момичетата и син за момчетата с дълъг или къс ръкав, и суитшърт с емблемата на училището. За момичетата били позволени обикновена пола, като основно изискване към облеклото било да не се виждат части от бельото или талията.

 

Повече теми от печата гледайте във видеото!