Пловдивският отбор влиза в двубой с "Литекс"

Мачът на "Локомотив - Пловдив" срещу "Литекс" днес изглежда малко по-специален за капитана на "железничарите" Мартин Камбуров, предаде Gong.bg. Нападателят, който е действащият футболист с най-много голове в елита, се изправя срещу "любимата си жертва", когато е с черно-белия екип. 

 

35-годишният ветеран може да обича да се разписва срещу "Левски" с всеки тим, с който се изправя срещу тях, но сложи ли фланелката на любимия си отбор, мерникът му е най-точен срещу ловчанлии. На сметката си той има 10 попадения срещу тях като играч на пловдивското Локо - повече, отколкото срещу всеки друг. 

 

Сега тимът му гостува в Ловеч, а там е постигал само една победа. И тя беше донесена с попадение именно на Камбуров, но от нея вече минаха 10 години. Формата навън на "железничарите" в момента е трагична, като те имат четири поредни поражения извън "Лаута" - най-лошата серия в елита този сезон по този показател. 

 

Шансът им обаче се крие в колебливите изяви на Литекс пред собствена публика от началото на сезона. Треньорът им Лауренциу Регекампф има само две загуби до момента, откакто пое "оранжевите" през юли, но и двете дойдоха в Ловеч. 

 

В същото време "Локомотив" разполага с двамата играчи, които имат повече голове от всеки друг играч в елита ни в момента. Това са Камбуров и Емил Гъргоров, които имат общо 254 гола. На Бадема му остават още само 6, за да закръгли сметката си на 100 попадения в елита ни. 

 

Козът на домакините обаче отново се нарича Данило Асприля. Колумбиецът се събуди в предния кръг от летаргията, която го беше обзела и срещу Монтана прекъсна сушата си от шест мача без попадение. 

 

От "втора позиция" може да се наложи да дебне и нападателят Бьорн Йонсен. Ако се появи на терена като резерва, той е най-опасен и в това статистиката е категорична. Когато таранът на Литекс се е появявал в игра доста след началото на мача, той е вкарал 3 гола - повече от всеки друг в А група. 

 

А че ще има голове в мрежата на "Локомотив", статистиката също е категорична. В досегашните 41 мача между тези отбори, "Литекс" не се е разписвал едва пет пъти, като е нанизал цели 95 попадения, средно по 2.23 на мач. А пък от отсрещната страна са Камбуров и Гъргоров, така че определено в този мач ни чакат голове. 

 

Можете да го проследите директно с картина от 17:15 часа в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play. Ще го следим за вас минута по минута на Gong.bg, а ще можете да го слушате и на честотите на Дарик радио. 

 

Източник: Gong.bg