Да излезем от нощта на изборните емоции, призова министърът

 

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че е поднесъл извинение на премиера Бойко Борисов, но не заради изборните коментари, а заради загубен футболен мач, предаде Дарик.

 

В нощта на балотажа министър-председателят поиска извинение от лидерите на коалиционните партньори заради реакцията на здравния министър д-р Петър Москов във Фейсбук: "Ваше превъзходителство, Плевен падна!", провокиран от победата на кандидата на РБ Георг Спартански.

 

Още по темата

При разговора между премиера и съпредседателя на "Реформаторския блок" е имало извинение и то е било за това, че здравният министър е изгубил бас от Борисов за пореден път - за мача снощи.

 

„Беше по-скоро израз на съжаление, а не извинение", поправи се самият Петър Москов пред журналисти.

 

„Като цяло политическата подкрепа за блока е потвърдена", каза Москов.

 

„Там, където сме били едни срещу други, винаги има напрежение. Ако аз с мои думи или действия съм допринесъл за това посланието да е друго, а не единствено възможното - че управляващата коалиция постигна стопроцентово покритие на България в местната власт, съжалявам за това", каза още Петър Москов.

 

Оттук нататък правителството е единно, мнозинството е единно и трябва да оползотвори дадения вот като политическа подкрепа за управляващите формации в реални управленски действия, категоричен е Петър Москов.

 

"Всички трябва да излезем от нощта на изборните емоции", заяви в Народното събрание Москов.

 

По думите му мнозинството е единно и трябва да оползотвори дадения вот. 

 

"Ние с премиера си имаме своите човешки и мъжки отношения, каквото е имало да си кажем, сме си го казали", продължи Москов, цитиран от БГНЕС. Според него правителството работи и има единно и стабилно парламентарно мнозинство.

 

Източник: Dariknews.bg

 

Видео: БГНЕС