"Това за мен е сбъдната мечта", каза той

Малцина изпълнители, които дебютират на Бродуей, могат да се похвалят, че преди това наричат улица на тяхно име. С ирландския танцьор Майкъл Флетли се случи точно това, съобщи Асошиейтед прес.

 

Той присъства на церемонията, с която част от 42-а улица беше наречена "Флетли" в негова чест и в чест на шоуто му "Lord of the Dance: Dangerous Games", което започва в близкия Лиричен театър.

 

"Това за мен е сбъдната мечта", каза Майкъл Флетли.

 

Той ще участва в представленията, които ще продължат до началото на януари. Флетли ще излиза на сцената за биса във вечерните спектакли и ще танцува до холографни записи на легендарните му изпълнения. С това шоу Майкъл Флетли се разделя със сцената. С него той за първи път се представя и на Бродуей. 

 

Майкъл Флетли, който е роден в ирландски семейство в Чикаго, става известен като хореограф на 7-минутния спектакъл "Riverdance", изпълнен на песенния конкурс на Евровизия през 1994 г. Той и танцьорката Джийн Бътлър го разширяват до цяло шоу и го представят в театъра "Пойнт" в Дъблин през 1995 г. След това Майкъл Флетли създава спектаклите "Feet of Flames" и "Celtic Tiger". Премиерата на "Lord of the Dance" беше през 1996 г. Спектакълът е гледан от 60 милиона души в 60 държави.