Невероятното пътуване са предприели трима студенти-природозащитници

 

Да пътуваш от Банкок до Тулуза с електрическа рикша. Това е екстравагантното приключение, което трима студенти-природозащитници са предприели. Пътуването им ги доведе и до Пловдив.

 

Реми, Лудвиг и Карън искат да покажат на хората по света, че придвижването с алтернативна енергия е възможно и че можем да спрем замърсяването на околната среда, ако пожелаем. Заради това са предприели дълго пътешествие с рикша, захранвана единствено със слънчева и електрическа енергия.

 

Хрумна ни идеята да пътуваме с рикша от Банкок до Тулуза, защото е очевидно, че има проблем с околната среда, а и като млади хора, в 20-те си години, ние жадуваме за пътувания. Заради това комбинирахме двете си цели и ги превърнахме в едно”, разказва Реми.

 

Тримата приключенци са посланици на ООН. Срещат подкрепа и от жителите на всяка държава, през която минават.

 

Без значение в коя държава сме, когато хората ни видят, те се усмихват. Разбират идеята и им харесва. Това означава, че навсякъде хората съзнават, че се нуждаем от начин да подобрим начина си на придвижване и начина, по който третираме околната среда и планетата, на която живеем”, обясни Реми. 

 

Проблем са не само замърсяващите околната среда превозни средства, които ползваме, но и лошата инфраструктура, която пречи на хората да избират алтернативен транспорт, смятат студентите. Като пример посочват, че трудно намират място, където да заредят своята специална рикша. Открили са такова в Пловдив, който определят като едно от най-красивите места, които са посетили в пътешествието си досега.

 

От Банкок до Пловдив Реми и компания са пропътували 15 000 км. Чака ги още път, по който ще продължат да разпространяват своето послание.