За животоспасяващата трансплантация на костен мозък Васил се нуждае от 160 000 евро

 


Баща на три деца се бори с левкемията. 2-годишното му момиченце може да бъде негов донор на костен мозък. За да спечели тази битка, семейството се нуждае от помощ, тъй като цената на операцията е 160 хиляди евро.

 

33-годишният Васил е прекарал почти половината от живота си в битка с левкемията. 

 

Лечението, от което имам нужда, е трансплантация на костен мозък. Тук в България при тези показатели, които в момента ги имам, няма как да се направи”, обясни Васил.

 

Името на Габриела означава „дар от Бога”. Според лекарите именно тя може да спаси живота на баща си, като стане негов донор. А лекарите уверяват, че трансплантацията е напълно безопасна за здравето ѝ. 

 

„В момента, в който видях офертата – когато я получих, вече знаех, че сме на прав път и тогава седнах и за първи път от юли месец насам съм щастлива. Плача от радост за първи път, защото  знам, че има лечение”, каза съпругата на Васил – Анастасия. 

 

Васил през ден пътува до София, за да му преливат кръв. Въпреки напредналия стадий на рака той намира сили да се грижи за три деца - Красимир, Любов и Габриела. На двете по-големи е доведен баща.

 

9-годишната Любов също помага, като се грижи за по-малката си сестричка.

 

Юни - оттогава детската усмивка на Любов не е искрена. Радостта сякаш си е отишла от дома и единственото, което може да я върне, е здравето. Здравето, което в случая са 160 000 евро. Парите, от които зависи един човешки живот... и три детски усмивки.

 


Можете да помогнете на Васко да живее с дарение по следните банкови сметки:

 

Титуляр: Васил Стефанов Петков


в евро: IBAN BG62STSA93000023133183
BIC/SWIFT:STSABGSF


в лева:IBAN BG63STSA93000023133165


BIC/STSABGSF
"Банка ДСК"

 

Телефон за връзка със семейството: 0884 502 225 

 

Стажант-репортер: Деница Красимирова