Има и сериозни подозрения, че полицията се е опитала да прикрие случая

 

Общински съветник - арестуван за отвличане и жесток побой на двама души. Заедно с политика от Червен бряг е задържан и неговия син. Има и сериозни подозрения, че полицията се е опитала да прикрие случая. След разследването на Тина Ивайлова, разследване започна и прокуратурата.

 

„Сложиха ми един чувал на главата, качиха ме на някакъв ченгел и започнаха да ме бият”, разказва пребития Йордан Чеков.

 

35-годишният мъж живее в село Чомаковци, на няколко километра от Червен Бряг. Прибира се към дома си рано в събота сутрин, когато попада в истински филм на ужасите.

 

„3 часа ме държаха закачен надолу с главата”, спомня си пребития Йордан Чеков.

 

Той твърди, че с нищо не е предизвикал нападателите си.

 

„Закараха ме в базата на Анатолий, той самият и синът му му ме пребиха, той самият ме върза на ченгела”, обяснява още Йордан.

 

Хората, които Йордан посочва като биячите му, са Анатолий Иванов и синът му Мирослав - герои на разследване на Марин Николов за общински далавери с европроекти за милиони. По онова време Анатолий Иванов беше сочен за кмета на Червен бряг в сянка, човекът, който правеше предизборната кампания на ГЕРБ в града, бизнесмен, известен с буйния си нрав. Днес вече избран за общински съветник.

 

„Дойде синът му, опря ми пистолет в главата. След това докараха някакво друго момче от Горник, пребиха го от бой и го пуснаха. И той е отишъл в полицията”, разказва още Йордан Чеков.

 

На мястото е изпратена патрулка, но повече от половин час униформените не влизат в обекта.
„Защото така им е заповядано отгоре”, твърди полицай, пожелал да остане анонимен.
 

„Аз правя голяма грешка, но изпълнявам заповеди. Там е Иван Иванов, който е офицер и ни е началник. Шефката изкомандва всичко, тя се обади”, казва полицаят.

 

Шефката е Лидия Петкова - началник на полицията в Червен бряг. Откриваме я по телефона, но обяснява, че е в отпуск.

 

След като е бил пребит в базата на Анатолий Иванов, 35-годишния Йордан е докаран в болница от полицаите. Тук лекарите са констатирали, че нараняванията му не са тежки и че той е паднал.

 

Прегледът извършил лично шефът на болницата.

 

„Ще питате за него д-р Костадинов, защото изобщо този Йордан не сме го виждали в Бърза помощ”, обяснява медицинската сестра от Бърза помощ.

 

По телефона д-р Костадинов отказа коментар по случая.

 

Опитите ни да се срещнем с Анатолий Иванов удариха на камък. Но успяваме да говорим със сина му Мирослав, а той твърди, че бити хора не е имало.

 

Междувременно късно снощи Анатолий Иванов и синът му бяха задържани. По случая работи Върховната касационна прокуратура.

 

„Ако е бил направен опит да се прикрие тежко криминално престъпление прокуратурата ще го установи и няма да се поколебае да потърси отговорност”, коментира Румяна Арнаудова – говорител на Главния прокурор.

 

Ако вината на общинския съветник и сина му бъде доказана, двамата трябва да лежат в затвора от 10 до 20 години.

 

На Анатолий Иванов и сина му Мирослав вече са повдигнати обвинения. Те остават в ареста за 72 часа.

 

Разкритията по случая продължават и утре в "Здравей, България".