Съобщава се за един пострадал

 

Тежка катастрофа между трамвай и ТИР тази вечер в София. Инцидентът стана на оживен булевард в час пик. Причина за катастрофата е неправилна маневра на шофьора на камиона. Като по чудо след удара няма жертви и тежко ранени.

 

Инцидентът е станал около 20 часа вечерта. Заради катастрофата между ТИР и трамвай на оживеното кръстовище прибирането за весело се оказва по-дълго от очакваното.

 

„Мислех, че и тук бързо ще се решат проблемите, ама не стана”, разказва Весела.

 

Повече от час търпеливата Весела чака сама в трамвая да се освободи движението. Тъй като ТИР-ът бе застанал на трамвайните релси, се образува опашка от други мотриси.

 

Ето как се е стигнало до инцидента – ТИР-ът е опитал да направи неправилен завой, вследствие на което се сблъсква с преминаващия трамвай.

 

По време на инцидента в трамвая не е имало пътници. При инцидента е пострадал ватманът - премазан е пръст на крака му. Шофьорът на ТИР-а е невредим.

 

„Забранено е за товарни автомобили, първо. Второ, забранен е левият завой, няма право да завие наляво, видял е трамвай, който идва насреща. Решил е да направи обратния завой, но ТИР-ът, пълен с около 24 тона цимент, не е успял и ватманът не е могъл да реагира”, обясни Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция”.

 

Ясно е обаче, че трамваят е преминал на зелен светофар.

 

„Като има такива калпави шофьори да си купуват книжките”, коментира ватманът Петко Петков.

 

По-късно движението беше освободено.