"Силата се пробуди" най-вече в социалните мрежи

 


Първи рекорд на "Междузвездни войни" и то ден преди световната премиера. Предварителните продажби на билети в Съединените щати достигнаха рекордните 100 000 000 долара, съобщават световните агенции. Досега този рекорд държеше касовата кинопродукция на Кристофър Нолан - "Черният рицар: Възраждане", който през 2012 година събра 25 милиона от предварителни продажби. Рекорд за поредния епизод на "Междузвездни войни" и в България. У нас продажбите в аванс на билети за "Силата се събужда" вече възлизат на над 200 000 лева.

 

Силата се пробуди най-вече в социалните мрежи, където феновете се надпреварват с най-лудите идеи – маски, костюми и други атрибути, свързани с "Епизод 7 - Силата се пробужда". 

Още по темата

 

В Украйна един ситски лорд се доказва в домакинската работа. Дарт Миколайович Вейдър е украинец в Одеса, който официално смени името си в чест на кинопоредицата. Той бродира, глади, пазарува в магазина и развежда кучето си по улиците на Одеса.

 

Историята има и доста цветно продължение. Въпросният Дарт Вейдър се кандидатира за участие в местните избори в Одеса, а Чубака му даде едно силно рамо по време на кампанията. Властите в Украйна обаче се принудиха да арестуват Чубака за агитация по време на самия изборен ден.

 

Появи се и една интересна интерпретация на великата мелодия, позната по цял свят от десетилетия. Джон Уилямс е композирал оригиналната тема за поредицата „Междузвездни войни”, но се изпълнява от някои от актьорите, участващи в Епизод 7.

 

Любопитна картина от последното преброяване на населението в Чехия преди Чехия години. 15 000 чехи са декларирали, че изповядват джедаизма. Рицарите джедаи само в столицата Прага са около 4000. И ако си мислите, че това се случва само при братята чехи – не. В Австралия джедаите официално са около 70 000, а във Великобритания – почти 400 000.

 

Хит сред дай-хард феновете на „Междузвездни войни“ са бижутата, изобразяващи култови образи от филмите. Пръстени могат да се купят за около 15-20 щатски долара от повечето онлайн магазини.

 

Хората, които ровят из Facebook пък вече са видели приложението, с което всеки може да си преправи профилната снимка като добави светлинен меч.