Димитров продължи победната си серия от началото на сезон 2016

Григор Димитров продължи победната си серия от началото на сезон 2016, след като в мач от втория кръг на сингъл на турнира в Бризбейн постигна обрат срещу 22-ия в световната

Още по темата

ранглиста Виктор Троицки, предаде Гонг.

 

Това бе четвърта победа за Гришо от четири мача в Бризбейн на сингъл и двойки, а с победата най-добрият български тенисист си осигури място на четвъртфинал, където по всяка вероятност ще срещне Роджър Федерер, който преди това трябва да се справи с Тобиас Камке.

 

Двубоят започна с превъзходство за Гришо, но постепенно процентът му вкаран първи сервис намаля, а грешките зачестиха, докато Троицки бе на обратния полюс и подобряваше играта си. Така сърбинът стигна до решителен пробив за 6:5 и след 7:5 поведе със сет аванс.

 

Ситуация изглеждаше още по-лоша за Димитров, след като допусна нов пробив в самото начало на втората част. Българинът обаче отказа да се предаде, постепенно се върна в ритъм и върна пробива за 4:4, за да се стигне до тайбрек, в който наложи волята си след 8:6.

 

В решителния трети сет Григор бе във вихъра си и след два пробива и четири мачбола успя да спечели частта с 6:2, а с това и мача.

 

Източник: Gong.bg

 

В последните дни обаче главната тема, около която се въртят новините за Гришо, не е спортната му кариера, а връзката му с певицата Никол Шерцингер. Вижте подробности!