На този етап обаче той не е задържан, а само разпитан заради нанасяне на побой и освободен

Районна прокуратура Бяла Слатина е образувала досъдебно производство срещу сина Ценко Чоков - Мартин за нанасяне на побой, но на този етап той не е задържан, а само разпитан и освободен. 

 

Назначена е медицинска експертиза. Когато бъдат готови резултатите от нея, прокуратурата ще реши дали да му повдигне обвинения.

 

Преди месец Марти Чоков и брат му бяха сочени за друг побой, но тогава се разминаха без обвинения, защото свидетелите отрекоха пред съдия, че са бити от двамата.

 

Припомняме, че Мартин и Спас Чокови бяха задържани, разпитани и след това освободени заради побой над двама мъже в заведение в Бяла Слатина.

 

Пострадали са двама души - единият е откаран в тежко състояние в местната болница. 29-годишният Мариян Николов. Появиха се твърдения, че Ценко Чоков е бил на свиждане на Мариян в болницата. И че го е посъветвал да мълчи.

 

Констатацията на лекарите за побой обаче се разминава с показанията на пострадалия Мариан пред съдия. На разпита той казал, че е паднал. Затова и на този етап е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

И пред нас Мариян отрече да е бил бит. И вторият пострадал - общински съветник от АБВ, всъщност не бил пострадал, твърдят близките му.

 

Припомнете си основните факти по темата: