Заловен е от собственика на кола-мишена

 

Арест на автокрадец след яростно преследване в София, но не от полицията, а от собственика на колата - мишена. Млад мъж успя да спре крадци, преди да откраднат автомобила му.

 

Крадците извадили лош късмет. Любомир ги спипал точно когато се опитвали да разбият колата му. По тъмно пред дома му в столичния квартал „Витоша.”

 

„Единият човек, аз като излязох от входа, беше до колата.  Правеше някакви интересни неща. А другият седеше срещу него и се оглеждаше наляво, надясно, съответно дали идва някой. Като ме видяха, тръгнаха така спокойно и се събраха все едно си говорят”, разказва Любомир Жеков. 

 

Той имал лош опит с автоджамбазите. Опитвали се да откраднат колата му за шести път. Затова решил, че сега ще трябва да ги залови. Звъннал в полицията.

 

„Дадох описание как изглежда, той ме чу и тогава се провикнах към него, ей джентълмен, ти ли ще ми крадеш колата. Той каза, че не и попита каква кола”, разказва Любомир Жечев. 

 

Крадецът се изплашил и тръгнал да бяга, а Любомир тръгнал след него. Преследвал го до съседния квартал. Гонитбата продължила около километър. Крадецът бил заловен. 

 

Атвокрадецът бил стар познайник на полицията. Хващан е и друг път за кражби на коли.