Той се включи в акомпанимента на парчето "Sweet Emotion" с подарени от певеца маракаси

 

24-годишният Антъни Йорфидо от канадския град Уеланд, Онтарио, е голям фен на групата „Аеросмит”. За най-голямо негово съжаление обаче билетите за двата концерта на групата били свършили. 

Още по темата

 

Разочарован, роденият със Синдром на Даун младеж си казал, че явно отново не е имал късмет. Той обаче дори и не си е помислял как ще му се промени живота съвсем скоро. 

 

В късния следобед на 31 март Антъни влязъл в санитарен магазин с майка си Дайан. От паркираната отпред лимузина слязъл мъж, който си купил колан за кръста. Антъни веднага разпознал идола си Стивън Тайлър и се втурнал да го прегърне. 

 

Рокаджията попитал двамата дали ще дойдат на концерта му същата вечер, но Дайан отговорила, че не са останали билети. Фронтменът на „Аеросмит” не се поколебал дори за миг и ги зарадвал като им казал, че им осигурява бекстейдж пропуски за концерта

 

Това обаче не се оказало всичко. По време на изпълнението си Стивън Тайлър даже извикал младия Антъни на сцената и му подал маракаси, с които да се включи в акомпанимента на парчето „Sweet Emotion”. На сутринта, със сълзи от радост, Антъни разказал на майка си невероятното преживяване, започнало със случайната среща със Стивън Тайлър в магазин за санитарни продукти.

 

През септември вокалистът на "Аеросмит" Стивън Тайлър изненадващо спря при уличен музикант в Москва, с когото изпълни част от знаменития хит от филма „Армагедон” "I Don't Want To Miss A Thing".