Жертвата, с която той е живял, е открита мъртва в апартамент в "Надежда"

 

Полицията издирва 48-годишния Петър Стефанов за убийството на млада жена в столицата и заради катастрофа пред жилищен блок в „Люлин”. 

Още по темата

 

„Във вторник вечерта получихме сигнал, че в апартамент в блок 238 в квартал „Надежда” е открито тялото на убита 29-годишна жена. По тялото ѝ е имало много прободни рани. Получихме и сигнал за пътно произшествие със седем автомобила, един от които е таксиметров. Инцидентът е станал пред блок 546 в „Люлин”, съобщи пред Нова шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

 

 

„Можем да направим извода, че двата инцидента са свързани, а извършителят най-вероятно е един и същ”, каза още комисар Маринов. МВР вече разпространи снимката на мъжа и призова всички, които имат информация за мястото, където той се намира, незабавно да се обадят в полицията. Анонимността на всички ще бъде гарантирана. 

 

"Най-вероятно мъжът умишлено е предизвикал катастрофата, но това ще се установи, когато го задържим. Можем да работим и по версията за опит за самоубийство", каза още старши комисар Младен Маринов.

 

 

„Той няма официален брак с убитата жена, живели са на семейни начала, имат 13-годишно момиченце”, съобщи комисар Маринов.  От прокуратурата съобщиха, че тялото на жената е намерена от баба й, която също живеела в жилището. По тялото и крайниците на жената, имало множество наранявания, причинени от хладно оръжие. 

 

 
Според разследващите след убийството Петър тръгнал с таксиметровата си кола, уж да се самоубие. Вместо това ударил 7 коли и изчезнал. 
 

"Хората, оказали помощ на Стефанов, след катастрофата, установили, че в колата му имало газова бутилка. Извършителят бил откаран до болница, за да му бъде оказана медицинска помощ. Оттам Стефанов избягал. В момента той се укрива и се издирва от органите на полицията", съобщават от държавното обвинение. Разследването по случая продължава.

 

В селото, в което Петър има магазин, никой не го е виждал скоро. Според леля му той е агресивен. 


"Много е буен. Обича да обижда хората, да ги наранява", разказва Райка Велинова.

 

Една от версиите на разследващите за жестокото убийство е ревност. 

 

Видео: Максим Велков