Прокуратурата се самосезира по казуса, разследван от „Господари на ефира”

 

Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира след репортаж на „Господари на ефира”, свързан с издаване на фалшиви болнични, съобщават от държавното обвинение.

Още по темата

 

Запис със скрита камера показва как санитарят от Спешното отделение на една от най-големите столични болници – Станислав Иванов-Стенли, урежда фалшиви болнични срещу определена сума пари и с помощта на лекари.

 

Целта на неистинските документи е чрез тях да се протакат съдебни дела, заведени срещу „клиентите” на хората в схемата.

 

Пред скритата камера и подставеното лице на „Господарите” Стенли дава инструкции и определя следващата среща да е направо в болницата. Разкрива дори, че от същата схема се възползвал и Митьо Очите.

 

СГП веднага започна проверка по случая, като след резултатите от нея ще бъде преценено има ли извършено престъпление, от кого и по кой текст от Наказателния кодекс е престъплението”, съобщават от държавното обвинение.

 

Във вторник вечер, в ефира на „Господарите”, беше излъчена срещата с хирурга, който изготвя валиден болничен за пред съда и гипсира абсолютно здрав крак.

 

 

Припомняме, че журналистът на Нова Даниела Тренчева разкри преди години в свое разследване именно как Митьо Очите се възползва от схемата с фалшивите болнични.