Бургаският съд остави за постоянно в ареста Тодор Славов

Мащабна акция срещу престъпността по морето и само един в ареста след престрелката, при която беше ранен Димитър Желязков-Митьо Очите, а един от гардовете му беше убит. Бургаският съд остави за постоянно в ареста задържания за убийството. 

По темата

Обвиняемият за убийството на гарда на Димитър Желязков - Александър Алексиев, Тодор Славов беше доведен в Бургаския окръжен съд при изключителни мерки за сигурност. От прокуратурата съобщиха, че има безспорни доказателства, че именно той е извършил убийството на гарда с три куршума чрез законно притежаван от него пистолет.

Уточниха обаче също така, че към момента няма повдигнато друго обвинение и всичките задържани в дните след престрелката в „Слънчев бряг” вече са освободени.

Тодор Славов дойде в съда с бронежилетка, пазен от поне 10 спецполицаи. Изправи се пред магистратите с молба да го пуснат, защото в ареста се страхува за живота си. В залата заяви, че е невинен. Точно обратното обаче твърди прокуратурата.

Защитата на Тодор твърди, че той е действал при неизбежна самоотбрана, тъй като хората на Митьо Очите нахлули в заведението организирано. Преди това се събирали близо час.

Митьо Очите отива до масата на собственика на заведението Божидар Кузманов, удря го в лицето. Тогава убитият Александър Алексиев вади пистолет, същото прави и Тодор. Започва престрелката. Гардът е уцелен от 7 куршума, като само два остават в тялото му.

Междувременно от прокуратурата увериха, че ако съберат доказателства, ще има и още обвинения. Кога ще се случи това – тепърва ще стане ясно.

Репортер: Цеца Алексова