До месец се очаква екстрадицията на Хюриет Сюлейманов

Задържаха Хюриет Сюлейманов, който уби с автомобила си трима плевенски студенти през май 2014 година. Той има 93 дела и 12 присъди за престъпления от общ характер. 

По темата

Влади, Цвети, Ники и Иван - неразделните приятели тръгват на последното си пътуване заедно на 5 май. Така и не изминават последните 98 км до София. Движещ се с висока скорост в тяхното платно автомобил ги удря челно. Влади и Ники загиват. След месеци борба за живот Цвети издъхва в болницата.

Полицията намира Хюриет Сюлейманов, скрит в къща наблизо. Арестуван е, но след два месеца е пуснат под домашен арест въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. Половин година по-късно никой не знае къде е Хюриет.

През юни 2015 г. Ловешкият окръжен съд признава Хюриет Сюлейманов за виновен. Шофьорът-убиец получава максималните 15 години затвор задочно, защото е избягал от страната.

Екип на „Здравей, България” отново отиде в Плевен в търсене на края на тази история. Близките на жертвите заявиха, че се надяват Хюриет най-накрая да излежи присъдата си и вярват, че това ще се случи. Този път те вярват в справедливостта.

Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков заяви, че е бил убеден, че Хюриет ще избяга. Той не можа да отговори на въпроса как лице, което се издирва, не е било спряно на граничния пункт. До месец се очаква екстрадицията му.

„Проверката, която аз разпоредих, след като той избяга, не доведе до някакви съществени резултати, за да можем да кажем, че има виновен служител за бягството му”, коментира Вълков.