Най-добрият български тенисист надигра испанеца Иниго Сервантес

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. На старта в Ню Йорк той се справи с испанеца Иниго Сервантес, който е извън Топ 70 на света с 3:0 сета (6:2, 6:4, 7:6) за малко повече от два часа, предаде Gong.bg

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

По темата

Битката започна феноменално за българина, който летеше по корта в началото. Той взе първите четири гейма в мача, като в актива му имаше и два пробива. После допусна леко отпускане и испанецът върна два гейма, но всичко свърши и при 6:2 след пробив в последния гейм Гришо поведе с 1:0 сета. 

След това обаче срещата се изравни. Във втората част Сервантес се съвзе и вече сервисът му не беше тази лесна за превземане крепост. И двамата си размениха по една възможност за пробив в течение на сета, но всичко трябваше да се реши в 10-ия гейм. Тогава Димитров стигна до така важния пробив и затвори частта, за да дръпне с 2:0 сета. 

Драмата обаче остана за третата част. Тя вървеше без пробиви до 11-ия гейм, когато Сервантес проби и сякаш мачът отиваше към четвърти сет. Но Гришо показа характер и се измъкна от трудната ситуация, като веднага върна пробива и доведе нещата до тайбрек. Там също имаше обрати. 

Сервантес получи първи сетбол, но Гришо го спаси. Впоследствие той стигна до два мачбола и при втория се възползва и след 9:7 в тайбрека се поздрави и с крайния успех. Следващият му съперник ще бъде добре познатият му французин Жереми Шарди.

Повече спортни новини четете на Gong.bg